СТАТИСТИКА РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ У ЛЬВОВІ

Зеновій Холявка, Ростислав Мельник

Анотація


Мета дослідження – проаналізувати статистику розвитку Львова

як туристичного міста світу.

Методи та організація дослідження: аналіз літературних джерел та документальних матеріалів, методи математичної статистики. Згідно з завданням, на початку роботи ми дослідили документальні матеріали та інтернет-джерела. Далі було сформовано статистику за останні роки. Після цього проведено узагальнення матеріалів дослідження, сформовано висновки.

Висновок. Відомо, що титул «туристичної столиці» Львів отримав законно, завдяки величезній кількості культурних, історичних та архітектурних цінностей. Не менше значення у створенні позитивного іміджу мають розвинута сфера обслуговування і прикордонне розташування, що надає Львову особливий європейський статус, хоч місто не до кінця використовує весь ресурс. Львів ще не заповнив ніші ділового туризму (необхідні великі приміщення для проведення ділових конференцій та загальноукраїнських заходів).

Ще одна проблема – величезна концентрація туристів виключно в центрі міста. Цю проблему можна розв’язати, розвиваючи спортивний туризм, адже навколо Львова є велика кількість лісових масивів, національних парків та озер.

Також завдяки мережі міжнародних трас навколо Львова міг би розвиватися транзитний туризм, коли автомандрівники сходять з маршруту і відвідують «атракції» приміської зони.


Повний текст:

PDF

Посилання


Туристична статистика [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://lviv.travel/ua/index/information/b2b

Корж Н. В. Формування системи економічної безпеки індустрії туризму як складової стійкого розвитку туризму в Україні [Електронний ресурс] / Н. В. Корж, О. В. Заноско // Економіка. Управління. Інновації. – 2011. – № 2. – Режим доступу: http://tourlib.net/statti_ukr/ korzh.htm.

Львів: як туристична столиця України може перетворитися на місто європейського майбутнього [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://ukr.segodnya.ua/regions/lvov/lvov-kak-turisticheskaya-stolica-ukrainymozhet-prevratitsya-v-gorod-evropeyskogo-budushchego-628854.html

Федерацiя спортивного туризму України [Електронний ресурс]. –

Режим дoступу: http://www.fstu.com.ua/

Туризм у Львові: хто сюди приїжджає та скільки грошей витрачає [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://prolviv.com/ blog/2018/01/11/turyzm-u-lvovi-khto-siudy-pryizhdzhaie-ta-skilky- hroshei-vytrachaie


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.