ХАРЧУВАННЯ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ СПОРТСМЕНІВ ПІД ЧАС УЧАСТІ У ЗМАГАННЯХ ЯК ЧИННИК ЗБЕРЕЖЕННЯ СПОРТИВНОЇ ФОРМИ

Ірина ГРУЗЕВИЧ, Наталія ВДОВЕНКО

Анотація


Вступ. Фахівці зі спортивної дієтології [1] неодноразово встановлювали факти порушення балансу споживання добової норми нутрієнтів в умовах змагань та споживання продуктів низької якості (їжа з фастфудів, «пусті» калорії), які негативно впливали як на самопочуття спортсмена, так і на реалізацію його максимальних можливостей у досягненні високих спортивних результатів [3]. З огляду на це проблема забезпечення раціонального харчування спортсменів під час змагань варта уваги як з боку науковців [2], так і спортивних федерації як головних організаторів змагань із видів спорту.
Мета – дослідити особливості харчування висококваліфікованих легкоатлетів під час участі у змаганнях як чинника збереження працездатності та спортивної форми.


Повний текст:

PDF

Посилання


Аналіз кількісної та якісної повноцінності харчових раціонів спортсменів збірної команди України з легкої атлетики (група спринтерського і бар’єрного бігу) з метою їх корекції та оптимізації харчування / І. В. Коваль, Є. О. Лошкарьова, Н. В. Вдовенко, А. М. Іванова. // Актуальні проблеми фізичної культури та спорту. – 2011. – № 22(3). – С. 41–49.

Теоретико‑ методичні основи контролю у фізичному вихованні та спорті: монографія / В. М. Костюкевич, Є. П. Вруб левський, Т. В. Вознюк [та ін.]; за заг. ред. В. М. Костюкевича. – Вінниця : Планер, 2017. – 191 с.

Розенблюм К. Питание спортсменов : пособие для проффесиональной работы с физически подготовленными людьми / Кристин А. Розенблюм. – Киев : Олимпийская литература, 2005. – 535 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.