ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ ФОРМ НАВЧАННЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ СПОРТИВНОГО ОРІЄНТУВАННЯ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Катерина ЧОБАНЮК, Ярослав ГАЛАН

Анотація


Мета дослідження – визначити вплив уроків фізичної культури з елементами спортивного орієнтування на показники фізичної підготовленості та психологічних тестів.

Завдання дослідження: проаналізувати і систематизувати наявні в науковій та методичній літературі теоретичні та практичні підходи до проблеми фізичного виховання школярів і навчання спортивного орієнтування. Розробити авторську програму для навчання спортивного орієнтування на уроках фізичної культури.

Методи: теоретичний аналіз та узагальнення даних наукової та методичної літератури, педагогічне тестування, соціологічні, психологічні, методи математичної статистики.

Висновки. Отримані результати свідчать про позитивний вплив уроків фізичної культури з елементами спортивного орієнтування на показники фізичної підготовленості та психологічних тестів.

Ключові слова: фізична культура, уроки, спортивне орієнтування.


Повний текст:

PDF

Посилання


Березовський В. А. Вплив уроків фізичної культури з елементами спортивного орієнтування на показники фізичної підготовленості та соматичного здоров’я учнів старших класів / В. А. Березовський // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах. – 2016. – Вип. 48. – С. 264–269.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.