ВИКОРИСТАННЯ ОЗДОРОВЧИХ НАПОЇВ ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ

Володимир ХОЛЯВКА, Марія ФІЛЬ

Анотація


Метою роботи є оцінення якості напівфабрикатів і готових молочних коктейлів оздоровчого спрямування для споживачів, які проживають на територіях з дефіцитом йоду, а особливо для спортивного харчування.

Для досягнення поставленої мети необхідно було вирішити таке завдання: дати комплексну товарознавчу оцінку безпечності та якості молочних коктейлів оздоровчого спрямування, виготовлених на основі напівфабрикатів.

Методи дослідження: стандартні органолептичні, фізико-хімічні.

Висновки. Отже, всі напої характеризуються повноцінним амінокислотним складом. Співвідношення окремих амінокислот у різних напоях є неоднаковим, що зумовлено видом молочної основи напою. Щодо співвідношення окремих амінокислот, то особливо цінними є молочні прохолоджувальні напої на основі сироватки. Доведено доцільність використання коктейлів з метою профілактики йододефіцитних захворювань.

Ключові слова: напої, оздоровче спрямування, здоров’я людини.


Повний текст:

PDF

Посилання


Філь М. І. Новітні технології напоїв оздоровчого спрямування для ресторанного бізнесу /

М. І. Філь, М. В. Рудавська // Молодий вчений. – 2016. – № 10 (37). – С. 27–31.

Рудавська М. В. Формування споживних властивостей молочних прохолоджуючих напоїв оздоровчого спрямування : автореф. дис. … канд. техн. наук / Рудавська М. В. – Харків, 2011–20 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.