ФІЗИЧНА ПІДГОТОВКА В НАВЧАЛЬНИХ ПІДРОЗДІЛАХ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Віктор РОМАНЧУК

Анотація


Дослідження, представлені в статті, розкривають результати системного аналізу навчально-ви­ховного процесу у військових навчальних закладах Сухопутних військ. За результатами аналізу особливостей професійного навчання курсантів різних військових спеціальностей розроблено типову програму навчальної дисципліни. У статті запропоновано основні принципи побудови типової програми навчальної дисципліни “Фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт” для курсантів військових навчальних закладів та структурно-логічну схему до неї. Програма враховує етапність навчально-виховного процесу та складається з двох основних етапів: етап базової підготовки та етап спеціальної підготовки.

Ключові слова


військова освіта, навчальна дисципліна, модуль, програма, структурно-логічна схема.

Повний текст:

PDF

Посилання


Настанова з фізичної підготовки в Збройних Силах України : наказ Міністра оборони України №400 від 05.11.97 р. – К., 1997. – 129 с.

Про вдосконалення планування та організації фізичної підготовки у вищих військових навчальних закладах ЗСУ : наказ Міністерства оборони України від 26.04.07 р. №202.

Про впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу : наказ Міністерства освіти і науки України від 30.12.05 р. №774.

Програма навчальної дисципліни “Фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт” з підготовки курсантів Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Національного авіаційного університету. – Житомир, 2007 – 16 с.

Програма навчальної дисципліни “Фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт” з підготовки курсантів Харківський університет Повітряних Сил. – Х., 2009. – 10 с.

Програма навчальної дисципліни “Фізичне виховання, спеціальна фізична підготовка і спорт” з підготовки курсантів Львівського інститут Сухопутних військ. – Л., 2009. – 12 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.