АНАЛІЗ ФІЗКУЛЬТУРНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ ТА СПОРТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ІНВАЛІДІВ

Олександр ГОРБЕНКО

Анотація


У статті проведено аналіз розвитку в Україні фізкультурно-реабілітаційної та спортивної діяльності інвалідів. Визначено, що фізкультурний рух в Україні з кожним роком набирає дедалі більшого розмаху, що сприяє реабілітації інвалідів та інтеграції їх у суспільство. Описано напрямки подальшого розвитку сфери фізичної культури і спорту інвалідів. З’ясовано, що переосмислюється ставлення суспільства до осіб з інвалідні­стю, створюються та реалізуються заходи забезпечення безбар’єрного середовища для інвалідів.

Ключові слова


інваліди, фізкультурно-реабілітаційна діяльність, спортивна діяльність.

Повний текст:

PDF

Посилання


Державна програма розвитку фізичної культури і спорту України на 2007–2011 роки. – К. : Мінсім'ямолодьспорт, 2007. – 10 с.

Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» від 17.11.2009 № 1724-17. – К., 2009.

Національна доктрина розвитку фізичної культури та спорту. – К. : Державний комітет України з питань фізичної культури і спорту, 2004. – 6 с.

Національна доповідь «Про становище інвалідів в Україні». – К., 2008. – 200 с.

Карпюк Р. П. Історія адаптивного спорту : метод. рек. для студ. вищ. навч. закл. / Р. П. Карпюк, Л. П. Сущенко. – Луцьк : Волинська обласна друкарня, 2008. – 36 с.

Шляхи удосконалення фізкультурно-спортивної роботи з інвалідами в Україні / С. Матвєєв, І. Когут, Л. Радченко [та ін.] // Теорія і методика фізичного виховання і спорту. – 2004. – № 2. – С. 109–112.

Шиян О. І. Освітня політика з питань забезпечення здорового способу життя молоді : монографія / О. І. Шиян. – Л. , 2010. – 296 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.