АНТРОПОМЕТРИЧНІ ПОКАЗНИКИ ДІВЧАТ ВІКОМ 14-15 РОКІВ ІЗ І СТУПЕНЕМ ОЖИРІННЯ

Тетяна ГРИЦ, Ольга СТАСЮК

Анотація


У статті подано характеристику ожиріння та його видів. Оглянуто 10 дівчат, які страждають на ожиріння І ступеня. Визначено співвідношення обводу талії до обводу стегон, яке за результатами дослідження є вищим норми. Обчислено індекс маси тіла дівчат. За результатами аналізу літературних джерел, анкетування та проведеного обстеження виявлені проблеми, пов’язані із станом здоров’я пацієнток. Метою фізичної реабілітації було максимально запобігти прогресуванню патологічного процесу і переходу його у наступну стадію, а також нормалізувати харчування та збільшити фізичну активність.

Ключові слова


ожиріння, фізична реабілітація, методи дослідження, індекс маси тіла.

Повний текст:

PDF

Посилання


Боярський Г. Ф. Ожиріння: запобігання та лікування / Г. Ф. Боярський, О. Я. Боярська. – К., 1977. – 124 с.

Зорій І. А. Ожиріння як основний чинник розвитку метаболічного синдрому у дітей та підлітків / І. А. Зорій, С. В. Білецький, Г. В. Нікоріч // Перінатологія та педіатрія. − 2007. – № 3. – С. 105−108.

Клапчук В. В. Лікувальна фізкультура та спортивна медицина / В. В. Клапчук, Г. В. Дзяк, І. В. Муравов [та ін.] / за ред. В. В. Клапчука, Г. В. Дзяка. – К. : Здоров’я, 1995. − 312 с.

Мухін В. М. Фізична реабілітація : підручник / В. М. Мухін. – К. : Олімпійська літе¬ратура, 2000. – 559ст.

Скомороха О. С. Сучасні погляди на ожиріння та підходи до його лікування / О. С. Скомороха, Н. І. Владимирова // Теорія і методика фізичного виховання і спорту. – 2010. – № 4. – С. 54–56.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.