ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА СФЕРИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ

Дмитро ПЕТРИШИН

Анотація


У статті досліджено основні протиріччя економіки фізичної культури і спорту в Україні в процесі її євроінтеграції. Розглянуто  ефективність фінансово-економічного механізму підтримки фізичної культури і спорту в Україні та пошук шляхів її удосконалення. Проаналізовано сучасні підходи та виокремлено основні проблеми щодо фінансово-економічної підтримки фізичної культури і спорту в Україні. Здійснено пошук джерел фінансування та розроблено ефективного механізму фінансово-економічної підтримки сфери фізичної культури та спорту. За результатами дослідження запропоновано напрями реформування сфери фізичної культури та спорту на засадах ринкової економіки.

Ключові слова


фінансування фізичної культури і спорту, додаткові джерела фінансування, спонсорська допомога.

Повний текст:

PDF

Посилання


Імас Є. В. Протиріччя економіки фізичної культури і спорту в перехідних суспільних системах / Є. В. Імас, Ю. П. Мічуда // Економіка та держава. – 2008. – № 2. – С. 40.

Україна спортивна в цифрах і коментарях [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua.

Профессиональный спорт / под общей ред. С. И. Гуськова, В. Н. Платонова. – К. : Олимпийская литература, 2007. – 253 с.

Экономика физической культуры : учеб. пособ. / под общ. ред. В.Ж. Кузина. – М., 2004. – 496 с.

Павленко Ю. Спортивна карта України [Електронний ресурс] / Ю. Павленко. – Режим доступу : http://www.glavred.info/print.php?article=/ archive/2006/05/17/124743-0.html.

Мічуда Ю. Програмно-цільове управління матеріально-технічною базою олімпійського та паралімпійського спорту в Україні: питання теорії / Ю. Мічуда, Ю. Довгенько // Теорія і методика фізичного виховання і спорту. – 2005. – № 4. – С. 91–95.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.