СУЧАСНИЙ СТАН ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ COVID‑19 В УКРАЇНІ

М. Колосінська, Л. Сопівник

Анотація


На сьогодні індустрія гостинності виступає важливим і одним із ключових чинників успішного розвитку туристичної сфери світу та країни зокрема. Однак на сьогоднішньому етапі розвитку вона зазначає значних проблем через обмеження інтенсивності пересування між країнами, закриття кордонів між країнами та неможливості здійснення туристичної діяльності внаслідок боротьби із пандемією COVID‑19. Згідно з оцінками експертів, збитки туристичної індустрії на даний час становлять 195 млрд доларів, скорочення подорожей становило 22 % [2, с. 8–9]. Всі ці чинники впливають і на вітчизняну готельну сферу, підприємства якої також повністю призупинили свою діяльність, зазнавши значних фінансових втрат. У зв’язку з вище наведеними фактами, метою дослідження виступає аналіз сучасного стану індустрії гостинності та надання рекомендацій щодо її відновлення в умовах пандемії в Україні.


Повний текст:

PDF

Посилання


Настич І. Падіння завантаженості, зниження Rack rates та складне від‑новлення: готельний бізнес під час COVID 19 / Настич І. // Property Times. 2020.

Пандемія COVID‑19 та її наслідки у сфері туризму в Україні. Дорожня карта конкурентоспроможного розвитку сфери туризму в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ntoukraine.org/assets/ files/EB RD‑COVID 19‑Report‑ UKR.pdf

Офіційний вебсайт Державної служби статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.