ВИКОРИСТАННЯ ЗБАГАЧЕНОЇ БІЛКОВО-ЖИРОВОЇ ЕМУЛЬСІЇ В ТЕХНОЛОГІЯХ М’ЯСНИХ ФАРШЕВИХ ВИРОБІВ

О. Дроменко, Д. Пузик

Анотація


Усвідомлення людиною важливого значення харчування для забезпечення здоров’я та активного довголіття в останні десятиліття зумовило збільшення попиту на продукти, які мають оздоровчі властивості, відповідають вимогам харчової комбінаторики, мають доступну ціну, оригінальні смакові якості та не потребують значних витрат часу на приготування. Пріоритетними науковими напрямами стають технології м’ясних фаршевих виробів, що містять фізіологічно функціональні інгредієнти. Розв’язання цього завдання можливе за рахунок науково обґрунтованого комбінування м’ясної та рослинної сировини з високим вмістом есенціальних нутрієнтів, зокрема і природних антиоксидантів, дефіцит яких спостерігається у понад 50 % населення України та зумовлений підвищеним екологічним і психоемоційним навантаженням.


Повний текст:

PDF

Посилання


Розробка комбінованих білково- жирових емульсій для ковбас і напівфабрикатів з м’ясом птиці / [В. М. Пасічний, А. І. Маринін, О. О. Мороз, А. М. Гередчук] // Східно- Європейський журнал передових технологій Укр. держ. академії залізничного транспорту, Серія «Технології і обладнання харч. виробництв». – 2015. – Т. 1. – № 6(73). – С. 32–38.

Капустянський С. В., Ткач Н. І. Удосконалення технології паштету печінкового за рахунок використання каротиновмісної сировини. – 2020. – Режим доступу: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8136

Левківська Т. М. Перспективи використання вітамінних збагачувачів на основі каротиновмісних овочів / Т. М. Левківська, Г. М. Бандуренко, М. Зарицька // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали міжнародної науково-практичної конференції, 25–26 травня. – Київ : НУХТ, 2017. – С. 44–45.

Дроменко О., Янчева М., Гринченко О., Онищенко В., Большакова В. Обґрунтування складу емульсійних систем для використання в технологіях м’ясних заморожених напівфабрикатів // Scientific letters of Academic Society of Michal Baludansky. – 2017. – Vol. 5, No. 4. – P. 30–33


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.