ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ БУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ІЗ ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

С. Повшик, О. Іжевська

Анотація


Розвиток ресторанного господарства та харчової індустрії спричиняє збільшенню асортименту рафінованих продуктів харчування, зокрема хлібобулочних виробів, у яких відсутня достатня кількість фізіологічно активних інгредієнтів, що призводить до тенденції зростання неінфекційних захворювань.

У жорсткому конкурентному середовищі пріоритетною функцією діяльності закладів ресторанного господарства (ЗРГ) є організація харчування споживачів. Оскільки харчування є одним із формувальних чинників тривалості здорового життя, то, у зв’язку з цим, актуальним питанням сьогодення стає створення асортименту продуктів функціонального призначення.


Повний текст:

PDF

Посилання


Сердюк А. М. Профілактика неінфекційних захворювань, що пов’язані зі способом життя, особливостями харчування та фізичною активністю – вагомий напрям національної стратегії охорони здоров’я населення України / А. М. Сердюк, Н. С. Полька, М. П. Гуліч // Журнал АМН України. – 2010. – Т. 16, № 2. – С. 299–306.

Іжевська О. П. Млинці оздоровчої дії для закладів ресторанного господарства в умовах сучасності / О. П. Іжевська, Я. Р. Косінова, І. В. Козяр // Технічні науки і технології. – 2020. – № 2(20). – С. 269–277.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.