СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ АНАЛІЗУ РИЗИКІВ ТА НЕБЕЗПЕЧНИХ ЧИННИКІВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

О. Радзімовська, А. Смаль

Анотація


Сучасні тенденції забезпечення якості та безпечності харчових продуктів орієнтовано на розроблення стандартизованих протоколів організації виробництва продукції. Програма НАССР (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) – це система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок [1, 5].

Система НАССР є науково обґрунтованою, що дає змогу гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

Мета роботипроаналізувати сучасні тенденції ризиків, небезпечних чинників у закладах громадського харчування.


Повний текст:

PDF

Посилання


Замятіна О. В. Принципи ХАССП. Безпечність продуктів харчування і медичного обладнання, «Стандарти і якість», 2006. – 232 с.

Донченко Л. В. Безопасность пищевой продукции / Донченко Л. В. – Москва, 2001. – 340 с.

Аршакуні В. Л, Устінов В. В. Порядок проведення робіт по сертифікації систем ХАССП, 2002. – С. 33–35

Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга (ISO 22000:2005): ДСТУISO 22000–2007 / чинний від 2007–04–02. – Київ : Держспоживстандарт України, 2007. – 39 с.

Standardization, Metrology, Certification and Quality Management, Manual. Komprint / Bal’-Prylypko L.V., Slobodianiuk N. M., Polishchuk G. Ye., Paska M. Z., Burak V. Ye. – Kyiv : Komprint, 2017. – 558 p.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.