ТЕХНОЛОГІЯ БІСКВІТНИХ НАПІВФАБРИКАТІВ ПОДОВЖЕНОГО ТЕРМІНУ ЗБЕРІГАННЯ

О. Романовська, М. Кравченко

Анотація


Борошняні кондитерські вироби з бісквітного тіста містять підвищений вміст простих вуглеводів, а також борошно пшеничне вищого сорту, яке характеризується підвищеним вмістом цукру та крохмалю, проте не містить корисних нутрієнтів: харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин. Сировина, що входить до складу бісквіту, зумовлює скорочений термін зберігання. Згідно з нормативною документацією термін зберігання бісквітів без оздоблювальних напівфабрикатів за температури 18 °C та відносній вологості повітря 75 % становить 72 год, а у картонних коробках – 7 діб. На великих підприємствах бісквітні напівфабрикати можуть зберігатися до 1 міс. Збільшений термін зберігання зумовлений додаванням підвищеної кількості розпушувачів і консервантів, які запобігають розвитку бактерій та надають бісквіту поліпшених споживних властивостей.


Повний текст:

PDF

Посилання


Макарова О. В. Свойс тва бисквитных полуфабрикатов на основе муки из продуктов переработки гречки / Макарова О. В., Иоргачева Е. Г., Котузаки Е. Н. // Харчова наука і технологія. – 2011. – № 1(14). – С. 47–50.

Використання порошків калини, горобини та обліпихи в технології бісквітного напівфабрикату / Мирошник Ю. А., Медвідь І. М., Шидловська О. Б. Доценко В. Ф. // Наукові праці ОДУХТ. – 2014. – № 46, т. 1. – С. 166–170.

Спосіб отримання борошна з зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі : патент 75226, МПК А21D 2/00 / М. Ф. Кравченко, М. Ю. Криворучко, Т. М. Поп, А. В. Антоненко, О. Ю. Гаврилюк (UA). – № u2014 05636; заявл.08.05.2012, опубл. 26.11.2012, Бюл. № 22.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.