РІЗНОМАНІТНІСТЬ ПРОДУКТІВ ТРАДИЦІЙНОГО ЛОКАЛЬНОГО ТА КРАФТОВОГО ВИРОБНИЦТВА ЗАКАРПАТТЯ ТА ЇХНЯ ВАЖЛИВІСТЬ У СФЕРІ ТУРИЗМУ

О. Бергхауер, Е. Шаш, Й. Торпоі, А. Товт

Анотація


Закарпаття є одним із регіонів Європи, в якому протягом багатьох століть поселялися люди різних націй та релігій, у результаті чого на території утворилося унікальне етнокультурне середовище. Більшість націй до сьогодні бережуть свої етнографічні, культурні та релігійні традиції, кулінарні особливості. Завдяки століттям співіснування як мова, так і традиції та гастрономія різних народів поєдналися, тож утворилися особливі риси сучасного Закарпаття: гостинність, культурне та кулінарне різноманіття [1].

У своєму дослідженні ми намагалися дати уявлення про багатогранну пропозицію товарів, пов’язаних із традиційною культурою локального та крафтового виробництва на Закарпатті, а також висвітлити властиві їм туристичні можливості. Основною метою дослідження є узагальнення місцевих продуктів, виробництво яких стало традицією в нашому краї та має добрі шанси на майбутній розвиток.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бергхауер О. О. Роль культурних цінностей у туризмі Закарпаття / Бергхауер О. О., Фодор Д. Д. // Теорія, практика та інновації розвитку туристичної та готельно- ресторанної індустрії. – Умань, 2015. – С. 13–19.

Каталог народних майстрів та умільців Закарпаття та Саболч-Сатмар- Береґ області / за ред. Торпоі Й. – Ужгород : Центр українсько-угорського регіонального розвитку, 2014. – 224 с.

A helyi termékekben rejlő turisztikai erőforrások Kárpátalján = Туристичні ресурси традиційного локального та крафтового виробництва Закарпаття / Berghauer S. – Sass E. – Tarpai J. – Tóth A. // Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok V. évfolyam III. szám. Kiadó: CampInvest Kft., 2020. – Р. 57–73.

Hagyományok, nemzeti értékek Kárpátalján = Традиції, національні цінності на Закарпатті / szerk. Espán M. // Kárpátalja Népfőiskola Egyesület. Kárpátalja, 2015. – 450 p.

Kárpátalja Gasztrokalauz = Гастрономічний путівник Закарпаття // szerk. Pákozdi J. // Magyar Konyha Magazin Kiadó Kft., Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, Budapest–Beregszász, 2018. – 162 p.

База даних Закарпатської угорської туристичної ради (ЗУТР) (2020).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.