ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ФЕСТИВАЛЬНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ

Ю. Ставська, В. Палюх

Анотація


Фестивальному туризму в Україні як складовій частині подієвого до сьогодні приділяли мало уваги. Можна натрапити на поодинокі публікації в галузевих журналах про певні заходи такого характеру, але вони не мають наукової цінності, а є лише культурно- просвітницькими. Теоретичну базу дослідження фестивального туризму становлять праці з проблем формулювання термінології, структури та функцій фестивального процесу М. Шведа, А. Бабкіна, специфічних рис культурно- пізнавального і подієвого туризму України О. Любіцевої, О. Бейдика, М. Мальської, М. Рутинського.

Мета роботи полягає в обґрунтуванні наукових засад і розробленні практичних рекомендацій до розвитку фестивального туризму. Потрібно розвивати ті види туризму, які за кордоном уже стали звичними і популярними та відповідають вимогам Глобального етичного кодексу. Одним із них є фестивальний туризм. Сьогодні для людей із цивілізованих держав стало традиційним і навіть повсякденним відвідувати культурні, спортивні, громадські та інші заходи світового рівня, але для більшості громадян України такий вид відпочинку все ще не є доступним, тому що він дорожчий за традиційні види рекреації. Проте ситуація з внутрішнім фестивальним туризмом не така песимістична. На просторах нашої держави проводять численні заходи, у яких беруть участь тисячі людей.

Повний текст:

PDF

Посилання


Бабкіна К. Свято, котре все ще може відбутися – український фестивальний рух [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ua.kulturaenter.pl

Чубей І. Ю. Фестивальний туризм та його місце в сфері туризму України (проблеми та перспективи в руслі ідей глобального етичного кодексу туризму) / Чубей І. Ю. // Сучасні тенденції розвитку та вдосконалення туристської діяльності в Україні в контексті концептуальних положень Глобального етичного кодексу туризму : матеріали XIІ аспірантських читань. – Київ : КУТЕП. – 2013. – С. 307–310.

Проскуріна М. О. Культурологічні та економічні аспекти фестивального руху Угорщини та України / М. О. Проскуріна // Science and Education a New Dimension. Economics. – 2015. – № 1(72). – С. 41–43.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.