БІОІМПЕДАНСНИЙ АНАЛІЗ СКЛАДУ ТІЛА СТРІЛЬЦІВ ІЗ ЛУКА ВИСОКОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ

Тетяна КУЦЕРИБ, Любомир ВОВКАНИЧ, Богдан ВИНОГРАДСЬКИЙ

Анотація


Вступ. Для досягнення високих результатів у спорті потрібна багаторічна систематична та цілеспрямована підготовка лучників високої кваліфікації [1, 3]. Ґрунтуючись на тому, що будь-які фізичні навантаження істотно впливають на формування компонентного складу тіла, припускаємо, що показники складу тіла також можуть впливати не лише на фізичний розвиток, а і на рівень спортивних досягнень. Аналіз біоелектричного опору та антропометрія на сьогодні вважають альтернативами загальноприйнятим стандартним методам оцінювання складу тіла.

Повний текст:

PDF

Посилання


Антонов С., Пітин М. (2014). Особливості технічної підготовки лучників на ранніх етапах багаторічної підготовки. Фізична культура, спорт та здоров'я нації, 17, 368–373.

Мартиросов Э. Г., Николаев Д. В., Руднев С. Г. (2006). Технологии и методы определения состава тела человека. Москва: Наука.

Солоненко Є., Ворона В., Ратов А. (2017). Аналіз змагальної діяльності збірної команди України зі стрільби з лука з 2013 по 2016 рік. Фізична культура, спорт та здоров’я нації. Збірник наукових праць. 3, 416–422.

Kinanthropometry and exercise physiology laboratory manual. (2009). Tests, procedures and data. Volume One: Anthropometry. Third Edition published. Edited by Roger Eston, Thomas Reilly.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.