ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОННО-ТЕХНІЧНИХ СИСТЕМ У СТРІЛЕЦЬКОМУ СПОРТІ

Андрій ДЕМІЧКОВСЬКИЙ

Анотація


Вступ. У стрільбі кульовій для підготовки спортсменів використовують електронно- технічні системи. Вони спрямовані для удосконалення підготовленості стрільців за допомогою швидкого доступу користувача до показників, які запрограмовані в них. За допомогою отриманої додаткової інформації, яку демонструють такі системи, можливо вплинути на хід навчально- тренувального процесу для отримання максимального індивідуального результату.
Рівень розвитку стрілецького спорту вимагає переглянути сучасні підходи до застосування електронно-т ехнічних систем у підготовці стрільців. Це зумовлено великою кількістю змін у правилах змагань зі стрільби кульової. Поява таких нововведень безпосередньо висуває до підготовленості спортсменів додаткові вимоги, що потребують коректних підходів і засобів для використання у підготовці.


Повний текст:

PDF

Посилання


Дейкун М. П., & Трояновська М. М. (2014). Стрілецька підготовка біатлоністок у навчальному процесі. Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15: Науково- педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). 3К (44) 14, 194–198.

Заневський, І., Коростильова, Ю., & Михайлов, В. (2011). Точка прицілювання на оптоелектронній мішені при різних видах стрільби з пневматичного пістолета. Фізична активність, здоров’я і спорт, (1 (3)), 12–22.

Клопов, Р. В. (2010). Практика застосування комп’ютерного програмного забезпечення для оптимізації навчально- тренувального процесу у вищій фізкультурній освіті. Проблеми фізичного виховання і спорту, (4), 64–67.

Лібенко Ю. С., & Гаркуша С. В. (2022). Удосконалення змісту фізичної і технічної підготовки спортсменів у стрільбі кульовій. Сучасні проблеми фізичного виховання, спорту та здоров’я людини: матеріали VІ інтернет- конференції, 121–125.

Пятков, В. Т., & Чапля, Є. Я. (2000). Визначення та розробка модельних характеристик системи Стілець-з броя-мішень. Педагогіка, психологія та медико- біологічні проблеми фізичного виховання і спорту. – Х арків: ХХПІ, (20), 3–7.

Lopatiev, A., & Demichkovskyi, A. (2022). Formation of Motor Skills in Athletes in Bullet Shooting at the Initial Stage of Training. Journal of Learning Theory and Methodology, 3(2), 79–84. https://doi.org/10.17309/jltm.2022.2.05


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.