ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА КЛАСІВ СТРІЛЬБИ НА ДОВГІ ДИСТАНЦІЇ

Олексій ШИЛО, Богдан ВИНОГРАДСЬКИЙ

Анотація


Вступ. Високоточна стрільба на довгі дистанції є найбільш складною дисципліною стрілецького спорту, яка передбачає найбільш точне влучання в ціль на значних відстанях. Високоточна стрільба на далекі дистанції (long-range precision shooting) є групою з дисциплін спортивної і практичної стрільби, яка вимагає, окрім високого рівня вмінь у стрільбі, також глибоких знань із балістики, метеорології тощо.
Сьогоднішній стан розвитку стрільби на довгі дистанції, попри певні зусилля ентузіастів у попередні роки, перебуває в зародковому стані, хоча Україна має величезний потенціал для розвитку цього виду спорту.
Війна нашій землі ще більше загострила питання підготовки кваліфікованих стрільців, що могли б використовувати свої стрілецькі знання, уміння і навички з утилітарною метою.
Для подальшого розвитку стрільби на великі дистанції потрібна належна інфраструктура, зокрема тренувальні майданчики, доступ до відповідного обладнання, а також можливість проведення змагань. Проте найважливішим, на наш погляд, є наявність кваліфікованих тренерських та інструкторських кадрів, а також сучасного методичного забезпечення.


Повний текст:

PDF

Посилання


Cleckner, Ryan M (2016). Long Range Shooting Handbook: The Complete Beginner’s Guide to Precision Rifle Shooting. North Shadow Press. – 372 p.

Galli, Frank (2020). Precision Rifle Marksmanship. The Fundamentals – A Marine Sniper’s Guide to Long Range Shooting. Krause Publications. – 443p.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.