СТРУКТУРА ТА ОСОБЛИВОСТІ БАГАТОРІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ В ЧИРЛІДИНГУ

Марія РОМАНИШИН

Анотація


Вступ. Як вид спорту, що визнаний в Україні, чирлідинг є доволі молодим і перебуває ще на початку власного розвитку. Підготовка спортсменів відбувається в хаотичному порядку без відповідного навчально-м етодичного забезпечення. Більшість навчального матеріалу застосовується із суміжних видів спорту, що за власною структурою та методикою навчально-т ренувальної роботи є схожою [1, 2]. Для того щоб підготовка спортсменів набула відповідного чину, потрібно зосередити увагу на розробленні та написанні відповідної навчально- методичної документації, тобто навчальної програми для дитячо-ю нацьких шкіл, спортивних клубів та організацій спортивного профілю. У ній має бути описано головні аспекти роботи та діяльності виду спорту, що дасть можливість повноцінно функціонувати спортивним організаціям та провадити спортивну підготовку.

Повний текст:

PDF

Посилання


Бузоверя А. Г. (2021). Підвищення рівня технічної підготовленості юних черлідерів на етапі попередньої базової підготовки. Автореф. дис. … д-ра наук з фіз. виховання та спорту. Придніпров. держ. акад. фіз. культури і спорту. – 21 с.

Михайліченко А. (2018). Технічна підготовка в навчально- тренувальному процесі юних спортсменів-ч ирлідирів на етапі попередньої базової підготовки. Спортивний вісник Придніпровʼя, (1), 55–59.

Чаплінський М. М. ТІМОВС та СПВ в системі вищої професійно- фізкультурної освіти: лекція з навчальної дисципліни «Теорія і методика обраного виду спорту та спортивно- педагогічного вдосконалення» для студентів спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» (спеціалізація «плавання») / Чаплінський М. М., Сидорко О. Ю. – Л ьвів, 2018. – 16 с.

Шинкарук О. А., & Блажко Н. А. (2018). Особливості підготовки спортсменок в індивідуальних та командних змаганнях з черлідингу. Фізична культура, спорт та здоров›я нації (6). 185–191. ISSN 2071–5285


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.