РЕКРЕАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ЧОЛОВІКІВ ДРУГОГО ПЕРІОДУ ЗРІЛОГО ВІКУ

Вікторія ІВАНОЧКО, Ірина ГРИБОВСЬКА, Любов ЧЕХОВСЬКА, Ростислав ГРИБОВСЬКИЙ

Анотація


Науковці стверджують, що протидією несприятливими чинниками зовнішнього середовища є регулярна рухова активність, яка сприяє відновленню та зміцненню здоров’я населення й адаптації організму до фізичних навантажень [1, 2, 4].
Люди зрілого віку є особами, які зайняті продуктивною працею та мають великий запас знань, виробничий і життєвий досвід. Саме вони становлять цінність для суспільства [2]. Разом з тим фахівці [1, 2 та інші] стверджують, що починаючи з 30 років відбувається поступове зниження низки показників фізичної працездатності, що пов’язане з обмеженням рухової активності; порушенням обміну речовин, функцій серцево- судинної та дихальної систем; зниженням аеробного та анаеробного забезпечення працездатності; уповільненням відновлювальних процесів; зменшенням витривалості тощо.


Повний текст:

PDF

Посилання


Андрєєва, О., Дутчак, М., & Благій, О. (2020). Теоретичні засади оздоровчо- рекреаційної рухової активності різних груп населення. Теорія і методика фізичного виховання і спорту, (2), 59–66.

Дмитренко, С., Сидоренко, Т., & Забіяка, С. (2023). Ефективність застосування функціонального тренінгу в сучасних умовах освітнього процесу. Головний редактор: Мірошніченко ВМ, к. н. з фіз. вих. і спорту, доцент, 20.

Іваночко, В.В., Грибовська, І.Б., & Квак, І.М. (2023). Мотивація чоловіків зрілого віку до оздоровчо- рекреаційної рухової активності. Редакційна колегія, 24.

Жуковський, Є.І., Мичка, І.В., & Булгаков, О.І. (2021). Настільний теніс: методичні рекомендації, 65.

Полякова, А.В., Мицак, А.В., О.А., & Кіреєв, О.А. (2019). Фізична підготовка тенісистів з настільного тенісу: методичні рекомендації, 28.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.