МОДЕЛЬ ТУРИСТИЧНОГО МАРШРУТУ У ФЛОРЕНЦІЇ ПО МІСЦЯХ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ УКРАЇНСЬКИМИ ПОСТАТЯМИ

Ірина БОЙЧУК

Анотація


Туризм є джерелом економічного зростання будь-якої країни, оскільки у цій сфері циркулюють великі фінансові потоки. Туризм став найдинамічнішою та найбільшою індустрією світу з розгалуженою соціальною службою, що надає робочі місця мільйонам людей. Через туристський обмін реалізуються соціально- економічні й культурні інтеграційні процеси, які проявляються через поєднання відпочинку із пізнанням побуту, історії, культури, традицій, звичаїв свого та інших народів.
На території Італії є багато різних маршрутів – організованих, неорганізованих, релігійних, культурологічних, історичних та інших. Усі ці маршрути є відомими і пов’язані з відпочинком та ознайомленням з італійською культурою, кухнею, живописом, мистецтвом. Однак немає маршруту про українські відомі постаті і їх вклад у культуру як українського народу, так і італійського, про причину їхнього перебування, часом короткої подорожі в цю мальовничу середземноморську країну, про вплив шедеврів італійського мистецтва на українських митців.


Повний текст:

PDF

Посилання


Зінченко В. А. Екскурсологія як туризмологічна наука / А. В. Зінченко // Наукові записки Київського університету туризму, економіки і права. Серія: філософські науки. – 2010. – В ипуск 8. – С. 211–223.

Зязюн І. А. Філософія туризмолоії. – Т уризм на порозі XXI століття: освіта, культура, екологія. – К . 1999.

Франжіаллі Франческо. Тенденції розвитку міжнародного туризму. – К., 2002.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.