ПІДХОДИ ДО АНАЛІЗУ ЧИСЛОВИХ РЯДІВ

Ярослав П’ЯНИЛО, Анатолій ЛОПАТЬЄВ, Галина П’ЯНИЛО, Андрій ВЛАСОВ

Анотація


Метою роботи є пошук та інтерпретація прихованих періодичностей стосовно числових рядів, що наявні в тренувальній та змагальній діяльності спортсменів [1].

Висновки. Як видно з рисунків, частота серцевих скорочень людини змінюється впровж дня в залежності від часу і має коливний характер з певними періодами. Періоди ЧСС, своєю чергою, залежать від активності людини та періоду доби. Водночас ЧСС має тенденцію до зменшення амплідути. Окрім цього, значення ЧСС суттєво залежить від завантаженості людини. Все це підтверджує необхідність проведення достатньо детальних досліджень ЧСС людини, вплив на неї як зовнішніх, так і внутрішніх факторів та кореляцію між ними.


Повний текст:

PDF

Посилання


Системний підхід і математичне моделювання біологічних та природних об’єктів і процесів / А. Власов, А. Демічковський, О. Іващенко, А. Лопатьєв, М. Пітин, Я. П’янило, О. Худолій // Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології. – 2016. – № 23. – С. 17–28.

Mika P. Tarvainen. Kubios HRV version 2.0, user’s guide / Mika P. Tarvainen, Uha-Pekka Niskanen. – University of Kuopio, Kuopio, Finland, 2008. – Р. 53.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.