БОКС У ВІЙСЬКОВИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Орест ЛОЙКО, Ігор ФІЩУК

Анотація


Вступ. У трьох із пяти військових академій США бокс є засобом фізичного й духовного гарту кадетів. В академіях бокс викладають нарівні для чоловіків і жінок. Кінцевою метою занять із боксу не є навчання навичок боксу, а прищеплення розумової стійкості, навчання дисциплінованої агресії, показати молодим людям, як протистояти своїм страхам, та підготувати їх до того моменту бою, коли їм залишається покладатися лише на себе.
Мета – дослідити ставлення фахівців із фізичного виховання до впровадження боксу у зміст програми навчальної дисципліни «Фізичне виховання та спеціальна фізична підготовка».
Методи: теоретичний аналіз та узагальнення даних наукової і методичної літератури, керівних документів, інтернету, соціологічний (анкетування), методи математичної статистики.


Повний текст:

PDF

Посилання


Лойко, О., Д. Логінов, і О. Ліщинський. «Бокс як одна з складових частина спортивно масової роботи курсантів вищих військових навчальних закладів». InterConf, вип. 89, Грудень 2021, https://ojs. ukrlogos.in.ua/index.php/interconf/article/view/16843.

Лойко, О. «Бокс у системі фізичної підготовки курсантів вищих військових навчальних закладів». Inter Conf, вип. 94, Грудень 2021, https://ojs.ukrlogos.in.ua/index.php/interconf/article/view/17836


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.