АНАЛІЗ ПОКАЗНИКІВ ЗДОРОВ’Я ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ТА ЇХНЬОГО СТАВЛЕННЯ ДО СВОГО ФІЗИЧНОГО УДОСКОНАЛЕННЯ

Вячеслав АФОНІН, Орест ЛОЙКО, Юрій БОБКО

Анотація


Вступ. Вивчення літератури про фізичну підготовленість військовослужбовців дає підставу стверджувати, що здебільшого автори публікацій аналізують поточний стан спортивної підготовленості на момент проведення обстеження й не прослідковують її зміни на різних етапах військової служби. Водночас фізична підготовленість і стан здоров’я військовослужбовців протягом служби на посадах за призначенням мають певні, часом негативні, зрушення.
Метою дослідження було провести аналіз показників фізичного стану і здоров’я військовослужбовців ЗСУ протягом їхньої служби після закінчення навчальних військових закладів (коледжів) та причин зниження цих показників. В обстеженнях взяли участь 65 фахівців автомобільних підрозділів віком 22–47 років зі стажем служби від 5 до 25 років, яких поділили на чотири вікові підгрупи із середніми показниками у 24, 28, 32 і 40 років.


Повний текст:

PDF

Посилання


Павлова Ю., Вовканич Л., Виноградський Б. Фізична активність, здоров’я і спорт: 2010; 1. С. 13–17.

Грибан В. Г. Фізична активність – важливий чинник міцного здоров’я та довголіття юристів. Матеріали наук.-практ. конф. 14–15 лютого 2019 р. Київ: НУОУ; 2019, С. 19.

Єна М. О., Афонін В. М., Кузнецов М. В. Фізична та функціональна підготовленість офіцерів- викладачів ВВНЗ старших вікових груп. Матеріали наук.-практ. конф. 14–15 лютого 2019 р. Київ: НУОУ; 2019, С. 86–87.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.