МОТИВАЦІЯ УЧНІВ ДО ЗАНЯТЬ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ

Ярина ДАНИЛИШИН, Світлана КРИШТАНОВИЧ

Анотація


Вступ. У навчальному процесі загальноосвітніх шкіл спостерігають тенденцію до зниження обсягу рухової активності учнів, що негативно позначається на показниках їхнього фізичного стану. Тому особливого соціального значення набувають питання формування, збереження і зміцнення здоров’я учнівської молоді [2].
Мета –  виявити й розробити методичні рекомендації для підвищення інтересу та мотивації учнів до занять з фізичного виховання. Проаналізувати літературні джерела щодо мотивації учнів до занять із фізичного виховання.
Методи: аналіз і узагальнення літературних джерел, опитування учителів фізичної культури.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бутенко Г. А. Підвищення фізичного стану дітей молодшого шкільного віку засобами оздоровчого туризму в процесі фізичного виховання: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. пед. наук: спец. 24.00.02. Г. А. Бутенко; НУФВСУ. Київ, 2016. с. 20.

Винник, В. Д. Особливості формування інтересу та мотивації до занять фізичним вихованням. Physical Education Theory and Methodology, Черкаси, (12). 2010. с. 39–42.

Королінська С. В. Вивчення мотиваційно-ц іннісного ставлення до фізичної культури серед студентів НФаУ. Педагогіка, психологія та медико-б іологічні проблеми фізичного виховання і спорту: Наук. моногр. за ред. Є. Є. Єрмакова. 2008. № 7. С. 77–79.

Корчевна П.Г, Семикіна М. І. Мотивація учнів до занять фізкультурою в умовах нвчального закладу. Київ. 2016. с 17–22.

Сеньченко О.В, Коваленко І. А. Мотивація учнів до занять фізичною культурою в умовах освітнього процесу. Чернігів. 2018. с 3–10.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.