СІМЕЙНООРІЄНТОВАНА МОДЕЛЬ РЕАБІЛІТАЦІЇ

Людмила БАСЕНКО, Катерина ТИМРУК-СКОРОПАД

Анотація


Сімейноорієнтована реабілітаційна програма – ц е підхід, який фокусується на сім’ї в цілому, а не лише на людині, яка проходить терапію [1].
Сімейноорієнтовані програми реабілітації у разі будь-яких станів та захворювань зазвичай є багатокомпонентними. Конкретні компоненти програми можуть змінюватися залежно від потреб сім’ї та захворювання, яке лікується.
Сімейноорієнтована реабілітація дітей з аутизмом передбачає спільні зусилля між дитиною, членами сім’ї та фахівцями у сфері охорони здоров’я. Вона спрямована на надання підтримки, освіти й ресурсів, які допоможуть сім’ї зрозуміти та впоратися з особливими потребами, пов’язаними з вихованням дитини з аутизмом. Залучаючи всю сім’ю до процесу терапії, сімейноорієнтована реабілітація може допомогти поліпшити комунікацію, підвищити згуртованість сім’ї та забезпечити більш цілісний підхід по догляду за дитиною [2].


Повний текст:

PDF

Посилання


Офіційний веб-сайт уряду Сполучених Штатів у справах дітей та сімей та Управління з питань наркоманії та психічного здоров’я (NCSACW) ncsacw@cffutures.org.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.