ОСОБЛИВОСТІ ЕТНІЧНИХ ЗАКЛАДІВ І РОЗВИТОК ГАСТРОНОМІЧНОГО ТУРИЗМУ

Марія ПАСКА, Олег БОРАТИНСЬКИЙ, Ольга РАДЗІМОВСЬКА

Анотація


Вступ. Львів є важливим діловим, туристичним, транспортним, економічним та культурним центром Західної України. Події останніх років, зокрема пандемія Covid-19, війна Російської Федерації проти України, суттєво впливають на сферу гостинності, змінюють ринок, умови діяльності готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Саме тому актуальним є дослідження стану готельно-ресторанної індустрії як ключового складника розвитку туристичної галузі, зокрема для популяризації етнічних закладів у контексті гастрономічного туризму.
Мета − аналіз сучасного стану та перспектив розвитку гастрономічного туризму в контексті особливостей етнічних закладів.


Повний текст:

PDF

Посилання


Петрик Н. А., Олексійчук Т. В. Етнічний туризм: зміст, особливості та форми. Наукові записки Вінницького педуніверситету. Серія «Географія». 2010. Вип. 20. С. 82–88.

Гайворонська І. В. Сучасні тенденції та нові тренди розвитку туризму. Причорноморські економічні студії. 2019. № 37. С. 126–132.

Кобаль Б. Історія розвитку етнографічного туризму в Україні. Східноєвропейський історичний вісник. 2017. Вип. 2. С. 98–102.

Боратинський О. Гастрономічний туризм та автентична кухня: стан і перспективи розвитку / Олег Боратинський, Марія Паска // Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика: зб. тез доп. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнар. участю (19 травня 2022 року, м. Львів). – Львів, 2022. – С. 342–345.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.