«ДИТЯЧА ЛЕГКА АТЛЕТИКА» – ІННОВАЦІЙНИЙ ПРОЕКТ РОЗВИТКУ МАСОВОГО СПОРТУ

Валерій ЄДНАК

Анотація


Вступ. Легка атлетика є одним із найдоступніших і зрозумілих видів спорту та відіграє провідну роль у формуванні всебічно розвинених і здорових дітей. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААF) стурбована тим, що легка атлетика суттєво програє іншим видам спорту за віком початку занять і виступом дітей на змаганнях. У світі проводиться дуже мало стартів для юних спортсменів, і в будь-якому випадку вони практично повторюють змагання для дорослих. Такий підхід часто зумовлює ранню спеціалізацію в конкретному виді, що суперечить вимозі гармонійного розвитку дітей. [1]

Мета – вивчити передовий досвід масового залучення дітей до занять легкою атлетикою.

Завдання: визначити особливості програми «Дитяча легка атлетика IAAF».

Метод дослідження: аналіз доступних літературних джерел.

Висновки. Програма «Дитяча легка атлетика ІААФ» є передовим досвідом масового залучення дітей до занять легкою атлетикою, побудована переважно на спортивно-змагальних ігрових легкоатлетичних комплексах, пропонує нові вправи, різноманітні рухові завдання, які повинні вирішуватися командою.

Ключові слова: легка атлетика, ІААФ, спорт.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бегай! Прыгай! Метай! Официальное руководство ИААФ по обучению легкой атлетике / под ред. В. В. Балахничева, В. Б. Зеличенок. – Москва : Советский спорт, 2013. – 216 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.