ВИКОРИСТАННЯ ОЗДОРОВЧИХ НАПОЇВ ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ ЗДОРОВ'Я ЛЮДИНИ
Анотація
Метою роботи є оцінення якості напівфабрикатів і готових молочних коктейлів оздоровчого спрямування для споживачів, які проживають на територіях з дефіцитом йоду, а особливо для спортивного харчування.
Для досягнення поставленої мети необхідно було вирішити таке завдання: дати комплексну товарознавчу оцінку безпечності та якості молочних коктейлів оздоровчого спрямування, виготовлених на основі напівфабрикатів.
Методи дослідження: стандартні органолептичні, фізико-хімічні.
Висновки. Отже, всі напої характеризуються повноцінним амінокислотним складом. Співвідношення окремих амінокислот у різних напоях є неоднаковим, що зумовлено видом молочної основи напою. Щодо співвідношення окремих амінокислот, то особливо цінними є молочні прохолоджувальні напої на основі сироватки. Доведено доцільність використання коктейлів з метою профілактики йододефіцитних захворювань.
Ключові слова: напої, оздоровче спрямування, здоров’я людини.
Повний текст:
PDFПосилання
Філь М. І. Новітні технології напоїв оздоровчого спрямування для ресторанного бізнесу /
М. І. Філь, М. В. Рудавська // Молодий вчений. – 2016. – № 10 (37). – С. 27–31.
Рудавська М. В. Формування споживних властивостей молочних прохолоджуючих напоїв оздоровчого спрямування : автореф. дис. … канд. техн. наук / Рудавська М. В. – Харків, 2011–20 с.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.