АНАЛІЗ РИНКУ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Яна Гуль, Уляна Гузар

Анотація


Сучасний ресторанний бізнес переживає справжні випробовування та дивує своєю стійкістю та згуртованістю. Повномасштабна війна зробила ситуацію на ринку індустрії гостинності надзвичайно складною, вона трансформувалася у неспроможність рестораторів займатися стратегічним плануванням розвитку свого закладу на довгострокову перспективу, а лише на короткий термін.
Сьогодні ринок ресторанного бізнесу зменшився приблизно на 25% порівняно з лютим 2022 року. У деяких областях падіння ринку становило понад 50% (Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Луганській областях), у Київській, Одеській, Дніпропетровській областях – падіння до 30%. Разом з тим у західних областях спостерігається позитивна динаміка: у Львові та області кількість ресторанів та кафе зросла приблизно на 30%, у Закарпатській, Чернівецькій, Івано- Франківській областях відзначено зростання приблизно на 20% [1].


Повний текст:

PDF

Посилання


Ресторанний бізнес під час війни: де найбільш інтенсивно відкриваються нові заклади. – URL: https://24tv.ua/business/restoranniy- biznespid-chas-viyni- vidkrittya-restoraniv- ukrayini_n2151721.

З початку війни в Україні закрилося близько 7 тисяч ресторанів та кафе. – URL: https://voxukraine.org/rynok- horeca-pid-chas-vijny- potochnyj-stanta-klyuchovi- tendentsiyi/.

Ресторанний бізнес у воєнний час: яка їжа, приміщення та в яких містах користуються попитом. – URL: https://delo.ua/uk/business/restorannii- biznes-u-vojennii-cas-yaka-yiza-primishhennya-ta-v-yakix- mistaxkoristuyutsya- popitom-398364/.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.