ПРИНЦИП БЕЗВІДХОДНОГО ВИРОБНИЦТВА В ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Юлія Колеснік

Анотація


Усі пам’ятають простий закон фізики – ніщо нізвідки не береться, і ніщо в нікуди не зникає. У світі все взаємопов’язано та взаємозалежно. Вплив виробництва та переробки продуктів харчування в закладах ресторанного господарства на екологію – величезний. Кількість виробничих утилізаційних витрат постійно зростає, а з ними зростають і загальні витрати підприємства. Тренд «zero waste», або «кухня без відходів» охоплює багато цілей – дає змогу зменшити процент відходів виробництва, а отже, зменшує його вартість, підвищує лояльність споживачів до закладу, але найголовніше – сприяє підтримці екологічної тенденції та принципу збереження навколишнього середовища.

Повний текст:

PDF

Посилання


Без отходов: концепция zero waste в действии // Ресторатор. – 2020. – № 3. – С. 18–20. – URL: https://www.restorator.ua/post/no-waste-theconcept-of-zero-waste-in-action

Ноль отходов. Как повара в разных странах поддерживают движение zero waste. – URL: https://restoranoff.ru/solutions/solutions/nolotkhodov/

Публикации ФАО о потерях о порче пищевой продукции. – URL: https:// www.fao.org/food-systems/ru/


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.