ЕКОТРЕНДИ У СФЕРІ ГОСТИННОСТІ ЯК ЧИННИК СТАЛОСТІ РОЗВИТКУ

Катерина Крутько, Поліна Подлепіна

Анотація


Негативні зміни навколишнього середовища як наслідок неконтрольованого, неузгодженого, неусвідомленого та безвідповідального антропогенного тиску ініціювали виникнення та популяризацію концепції сталого розвитку, що перетворилася на консолідовану парадигму сучасної світової економіки.
Туристична індустрія як важливий складник світогосподарської системи є адептом сталого розвитку. На сучасному етапі активно розробляють механізми впровадження принципів сталості у всі аспекти діяльності галузевих суб’єктів господарювання та планування розвитку туристичних дестинацій. Метою такого процесу є зменшення негативного впливу на природне довкілля та соціальне середовище.


Повний текст:

PDF

Посилання


Abdou A. H. A description of green hotel practices and their role in achieving sustainable development / Abdou A. H., Hassan T. H., El Dief M. M. // Sustainability. – 2020. – № 12 (9624). – P. 1–20.

Абрамова А. Г. Еко-тренд в сфері гостинності: економічні та соціальні аспекти / Абрамова А. Г. Мирошник Ю. А. // Ефективна економіка. – 2020. – № 5. – URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/5_2020/84.pdf

Паньків Н. Є. Вплив закладів туристичної інфраструктури на навколишнє середовище та розвиток еко-готелів як інноваційної концепції гостинності / Паньків Н. Є., Гунько В. М. // Науковий вісник НЛТУ України. –Львів, 2017. – Вип. 27.3. – С. 108–112.

11 Найкращих екологічно чистих готелів у всьому світі. – URL: https:// uk.theplanetsworld.com/8188–11-best-eco-friendly- hotels-around- world (дата звернення: 18.09.2022).

Подлепіна П. О. Особливості, напрями та тенденції інноваційного розвитку підприємств готельного господарства / Подлепіна П. О. // Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-р есторанної справи: колективна моногр. / за заг. ред.

Н. І. Данько, В. О. Бабенко. – Харків : ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2021. – С. 84–105.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.