БІЗНЕС ТА ВОЛОНТЕРСТВО: РЕСТОРАННА ГАЛУЗЬ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Наталія Чорна

Анотація


Як свідчить історично сформована традиція, волонтерська діяльність особливої актуальності набуває під час соціальних катаклізмів, спричинених зокрема збройними конфліктами.
Із початком росією 24 лютого 2022 р. повномасштабного вторгнення на територію нашої держави волонтерська діяльність в Україні зазнала найбільшого за понад тридцятирічний період незалежного державотворення піднесення, об’єднавши навколо спільної мети – перемоги – мільйони людей.
Неабияку роль у боротьбі України з російською агресією відіграли та досі продовжують відігравати заклади ресторанного господарства. У перші дні війни, припинивши обслуговувати «відвідувачів із мирного життя», більша частина з них відчинили свої двері для військових, тероборони, поліції, лікарів, а також нужденних цивільних осіб, здебільшого біженців. Високомаржинальний бізнес, таким чином, перетворився на соціальний.


Повний текст:

PDF

Посилання


Як під час війни готувати 15 тисяч порцій на день: історії бізнесу та волонтерства київських рестораторів. – URL: https://delo.ua/uk/business/ yak-pid-cas-viini-g otuvati-15-tis-porcii-na-den-istoriyi- biznesu-tavolonterstva- kiyivskix-restoratoriv-395055/ (дата звернення: 25.09.2022).

Кухонні війська в дії: як ресторанний бізнес підтримує українців під час війни. – URL: https://insider.ua/ua/kuhonni- viyska-u-dii-yak-restoranniy- biznes-pidtrimue-u krainciv-pid-chas-viyni/ (дата звернення: 25.09.2022).

Кравченко В. Апетит до життя: як війна змінює ресторанну індустрію. І де знайти межу між волонтерством і бізнесом. – URL: https://mind.ua/ publications/20243413-apetit-do-zhittya-yak-vijna- zminyue-restorannu- industriyu (дата звернення: 25.09.2022).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.