КІНОА – ЦІННА КРУПА В ХАРЧУВАННІ СПОРТСМЕНІВ

Андріана Білодід, Станіслав Сабат, Орися Іжевська

Анотація


Для надання виробам функціональних властивостей використовують рослинну сировину, що містить фізіологічно активні інгредієнти. Такою сировиною можуть бути крупи, серед яких заслуговує на увагу кіноа та продукти її переробки.
Кіноа, відома своєю поживною якістю та продуктом з низьким глікемічним індексом, нещодавно викликала великий інтерес вчених.
Кіноа містить близько 20% білків, що робить її чудовим харчовим додатком для людей, які не вживають продуктів тваринного походження. Амінокислотний склад білків кіноа збалансований і має схожість з білками грудного молока. Такий білок легко засвоюється. Саме тому рекомендовано додавати до раціону кіноа вагітним, дітям і спортсменам [1].


Повний текст:

PDF

Посилання


Malynivna. – URL: http://malynivna.com/quinoa/

WangJ. Endogenous protein and lipid facilitate the digestion process of starch in cooked quinoa flours / WangJ., Sun B. // Food Hydrocolloids. – 2022. – Vol. 134.

Pedrali D. The quinoa variety influences the nutritional and antioxidant profile rather than the geographic factors / Pedrali D., Giupponi L. // Food Chemistry. – 2022. – Vol. 402.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.