ВИКОРИСТАННЯ БЕЗГЛЮТЕНОВИХ ВИДІВ БОРОШНА В ТЕХНОЛОГІЇ ПРОДУКЦІЇ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Альона Булавіна, Людмила Мамченко

Анотація


Вступ. За останнє десятиріччя в усьому світі зріс попит на безглютенові вироби, які є життєвою необхідністю для хворих на целіакію, а також осіб із непереносимістю глютену, алергічними реакціями або гіперчутливістю до нього. Водночас безглютенова дієта набула популярності та значного поширення не тільки серед пацієнтів, яким вона рекомендована за медичними показниками, а й адептів здорового харчування. Ураховуючи зазначене, розширення асортименту безглютенової продукції для закладів ресторанного господарства вважають актуальним.
Мета – доведення доцільності та корисності заміни у виробах пшеничного борошна на традиційні для України безглютенові види.


Повний текст:

PDF

Посилання


Юрченко К. С. Використання традиційних і нетрадиційних видів сировини для виробництва білково- збивних напівфабрикатів оздоровчого призначення / Юрченко К. С., Антонюк І. Ю.// Київський національний торгівельно- економічний університет. – Київ, 2015. – С. 13–14

Струтинська Л. Т. Використання безглютенової сировини у ресторанних технологіях / Струтинська Л. Т. // Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг : матеріали V Міжнар. наук.-практ. конф. – Львів : Растр-7, 2017. – С. 226–228.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.