РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ М’ЯСНИХ СТРАВ ЗА РАХУНОК ВЕРБЛЮЖИНИ

Анастасія Грицкевич, Людмила Мамченко

Анотація


Вступ. За смаковими перевагами Україна належить до європейського культурного простору. Традиційною для української кулінарії є використання таких видів м’ясної сировини, як свинина, яловичина, курятина, кролятина. Є випадки приготування конини (під значним впливом кримськотатарської кухні), або різних видів дичини.
Останнім часом українські ресторани збагатили меню жаб’ячими стегенцями та равликами, що є безумовним запозиченням із Франції та франкомовних країн [5, с. 159]. Інші ж види м’яса, які для українського споживача все ще є екзотичними, майже відсутні (верблюжина, м’ясо черепахи, крокодила, змії тощо). Сучасною тенденцією цивілізованого світу є розвиток мультикультурного суспільства, якому притаманне різноманіття пропозиції національних страв. Україна перебуває у цьому загальноєвропейському мейнстримі, поступово розширюється асортимент м’ясних страв з етнічною, релігійною (халяль, кошерне) специфікою, а також за рахунок уведення екзотичних видів м’яса. У цьому аспекті було запропоновано проаналізувати можливості використання м’яса верблюда як нетипової сировини для українського культурного простору.
Мета дослідження – аналіз та обґрунтування шляхів розширення асортименту м’ясних страв у закладах ресторанного господарства України з використанням м’яса верблюдів.


Повний текст:

PDF

Посилання


Популярна азіатська кухня. – URL: https://krutirecepti.pp.ua/kuirdak- populjarna-aziatska-izha.html

Spoon. – URL: spoon.in.ua.

Слащева А. В. Етнічні кухні : навч. посіб. / Слащева А. В. – Кривий Ріг : ДонНУЕТ, 2020. – 159 с.

Medcraveonline. – URL: medcraveonline.com.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.