СТИЛЬ СТРАВ МОЛЕКУЛЯРНОЇ КУХНІ

Ірина Гузенко, Ольга Радзімовська

Анотація


Молекулярна «прогресивна» або «модерністська» кухня внесла кардинальні зміни у вигляд та текстуру страв. Вона надала можливість кухареві за допомогою сучасних нанотехнологій розкласти будь-який продукт на молекули, створивши унікальне смакове поєднання, або ж надати страві неповторної форми. Таким чином, молекулярна кухня поєднала науку з їжею і мистецтвом.
Як кулінарне мистецтво упродовж останніх кількох років молекулярна кухня поширюється у багатьох країнах світу. За допомогою спеціальних приладів майстри подрібнюють, змішують, охолоджують, розігрівають та вимірюють температуру страв, їхню масу, фільт- рують, спінюють, створюють вакуум.
У молекулярній кухні завжди використовують натуральні інгредієнти, а головний акцент кожної страви – яскравий смак та чистий аромат.
Традиційні страви української кухні, з елементами молекулярної, готують незвичної форми, дивовижних кольорів та неповторних смаків.


Повний текст:

PDF

Посилання


Молекулярна кухня: переваги і недоліки, а також вплив на організм специфічної технології приготування. – URL: https://ukr.media/food/386564/.

Молекулярна кухня в Україні. –URL: https://ukropchiki.com/blog/2488/ molekuliarna- kukhnia-v-ukraini


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.