РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ ВИРОБІВ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Оксана Кирпіченкова, Лілія Стахурська

Анотація


Вступ. Здоров’я людини формує низку чинників, найважливішим
з яких є харчування. За традицією, багато людей завершують споживання їжі чаюванням із борошняними кондитерськими виробами. А вони, як відомо, переобтяжені калоріями, завдяки високому вмісту вуглеводів та жирів, та мають дефіцит біологічно активних речовин. Для того щоб наблизити борошняні кондитерські вироби до вимог здорового харчування, збагатити їх біологічно активними речовинами та знизити калорійність, науковці рекомендують використовувати рослинну сировину, зокрема порошки, пюре з овочів, плодів та ягід.
Мета – розробити новий асортимент кексів з використанням сушених плодів бузини чорної. Рослинна сировина забезпечить надання новим виробам оздоровчих властивостей, завдяки чому вони сприятимуть підтриманню нормального функціонування організму людини, забезпеченню здоров’я і довголіття. Адже задоволення потреб сучасного споживача в оздоровчій продукції є одним із напрямів успішного розвитку цивілізованого ресторанного ринку.


Повний текст:

PDF

Посилання


Силенко П. О. Використання плодів бузини чорної у виробництві солодких страв / Силенко П. О., Кирпіченкова О. М., Стахурська Л. В. // Інноваційні технології в готельно-р есторанному бізнесі», присвяченої до 70-річчя з дня народження професора В. Ф. Доценка : матеріали XI Всеукр. наук.-практ. конф., 17 травня 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022 р. – С. 67.

Павлов О. В. Збірник рецептур борошняних кондитерських і здобних булочних виробів : навч.-наочн. посіб. / Павлов О. В. – Вид. 2-те, переробл. і доповн. – Київ : Профкнига, 2018. – 336


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.