ФОРТИФІКАЦІЯ МЛИНЦІВ ЗА ДОПОМОГОЮ КУРКУМИ ТА ШРОТУ КУНЖУТУ

Ярина Косінова, Орися Іжевська

Анотація


Індустрія гостинності надає послуги, які мають попит у туристів. До категорії галузей у складі індустрії послуг належать послуги харчування. Харчування є одним із важливих чинників, що впливає на стан здоров’я, забезпечує протистояння організму шкідливим чинникам навколишнього середовища і навіть сприяє лікуванню.
За висловом відомого гігієніста Г. В. Хлопіна «добре харчування – основа народного здоров’я, оскільки воно збільшує опірність організму до хвороботворних впливів і від нього залежить розумовий, фізичний розвиток, його працездатність і бойова сила».
Саме тому актуальне завдання організації харчування є основою всіх життєвих процесів організму. Воно необхідне для безперервного оновлення клітин і тканин, компенсацію енерговитрат, утворення різноманітних регуляторів життєдіяльності. Обмін речовин, функція, структура клітин і органів залежать від характеру харчування


Повний текст:

PDF

Посилання


Іжевська О. П. Млинці оздоровчої дії для закладів ресторанного господарства в умовах сучасності / О. П. Іжевська, Я. Р. Косінова, І. В. Козяр // Технічні науки і технології. – 2020. – № 2(20). – С. 269–277.

Lawand R. V. Comparison of Curcuma caesia Roxb. with other commonly used Curcuma species by HPTLC / R. V. Lawand, S. V. Gandhi // Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry. – 2013. – № 2 (4).

Гриньова М. В. Організація збалансованого харчування для активізації розумової діяльності студентської молоді / М. В. Гриньова, Н. О. Коновал // Навчально- методичне забезпечення теорії і технології професійного розвитку вчителя (до 95-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського): матеріали Всеукр. наук.-практ. семінару. – Полтава, 2013.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.