НОВІ ПІДХОДИ У СТВОРЕННІ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ НОВОГО ПОКОЛІННЯ
Анотація
Метабіотики можна споживати у вигляді ліків і біологічних добавок. Їх застосовують у разі запальних захворювань кишківника, дисбактеріозу та інших розладів травлення. Метабіотики також входять до складу деяких ферментованих продуктів, зокрема кисломолочних і квашених, вина, пива і сиру тофу [2].
Повний текст:
PDFПосилання
Синбиотические молочные продукты в питании человека / Алыбаева А. Ж., Елубаева М. Е., Олейникова Е. А., Елубаева А. Е. // Достижения науки и образования. – 2019. – № . 8–1 (49).
Старовой това С. А. Немолочные функциональные продукты питания обогащенные пробиотическими микроорганизмами / Старовойтова С. А. // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (11 березня 2020 р., м. Харків). Xарків : НФаУ, 2020. – С. 162–163.
Singh A. Metabiotics: the functional metabolic signatures of probiotics: current state-of-art and future research priorities – Metabiotics: probiotics effector molecules / Singh A., Vishwakarma V., Singhal B. // Advances in Bioscience and Biotechnology. – 2018. – Vol. 9. – P. 147–189. doi: https://doi. org/10.4236/abb.2018.94012.
Shaikh A. M. Metabiotics and their health benefits / Shaikh A. M., Sreeja V. // Intl J Food Ferment. – 2017. – Vol. 6 (1). – P. 11–23. doi: https://doi.org/ 10.5958/2321–712X.2017.00002.3.
Novel Insights for Metabiotics Production by Using Artisanal Probiotic Cultures / Pihurov M. et al. // Microorganisms. – 2021. – Т. 9, № . 11. – С. 2184.
Singhal B. Metabiotics as functional metabolites of probiotics: An emerging concept and its potential application in food and health / Singhal B., Chaudhary N. // Biotechnical Processing in the Food Industry. Apple Academic Press, 2021. – С. 207–236.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.