СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ПОЛІПШЕННЯ ХАРЧОВОЇ ЦІННОСТІ ВИРОБІВ ІЗ БІСКВІТНОГО ТІСТА

Олександра Максимець, Оксана Домарецька

Анотація


На сучасному етапі актуальним завданням харчової промисловості є удосконалення хімічного складу та реологічних властивостей бісквітів, які характеризуються високим вмістом простих вуглеводів та низьким вмістом білка, вітамінів, мінеральних елементів. [3]
Перед науковцями, виробниками стоїть завдання збагачення виробів із бісквітного тіста вітамінами, мінеральними речовинами шляхом використання рослинної сировини, багатої на ці нутрієнти.
Запропоновано використання порошку ягід обліпихи під час виготовлення бісквітного тіста та пюре із цих ягід у процесі виготовлення крему.
Ягоди обліпихи, крім медичного застосування, мають велике харчове значення, їх їдять у свіжому вигляді, використовують для виготовлення варення, киселів, пастил, желе, плодового вина тощо


Повний текст:

PDF

Посилання


Максимець О. Б. Технології кондитерських виробів (торти, тістечка, цукерки) : навч. посіб. / О. Б. Максимець, В. Л. Максимець. – Київ : Піча Ю. В., 2021. – 168 с.

Сучасні тенденції виробництва борошняних кондитерських виробів : матеріали міжвуз. студент. наук.-практ. конф. – Вінниця : Вінницька міська друкарня, 2019. – 108 с.

http://journals-lute.lviv.ua/index.php/visnyk-tech/article/view/1102.

Вікіпедія. – URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/Бета-каротинhttps:// uk.wikipedia.org/wiki/Бета-каротин.

Вікіпедія. – URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/Обліпиха_звичайна.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.