РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ІЗ ПІСОЧНОГО ТІСТА ШЛЯХОМ ВИКОРИСТАННЯ НЕТРАДИЦІЙНОЇ СИРОВИНИ

Олександра Максимець, Юлія Покальчук

Анотація


Кондитерські вироби займають вагоме місце у харчуванні людини. Асортимент цих виробів є досить широкий. Для їх приготування використовують різні види тіста, серед яких є пісочне тісто. Основними інгредієнтами цього тіста є борошно, яєчні продукти і достатньо велика кількість жиру. Через це вироби із такого тіста мають високу калорійність, але збіднені вітамінами, мінеральними речовинами.
Тож метою дослідження було збагатити, урізноманітнити вироби, розширити їх асортимент, використовуючи нетрадиційну сировину.
Запропоновано використання такої нетрадиційної рослинної сировини, як м’ята та чебрець.
Під час дослідження були застосовані такі методи: органолептичні, аналітичні, експериментальні, розрахункові.
Мета дослідження – дослідити, проаналізувати та обґрунтувати доцільність використання чебрецю та м’яти під час виготовлення печива із пісочного тіста, розробити нову рецептуру печива, розширити асортимент борошняних кондитерських виробів із пісочного тіста.


Повний текст:

PDF

Посилання


Максимець О. Б. Технології кондитерських виробів (торти, тістечка, цукерки) : навч. посіб. / О. Б. Максимець, В. Л. Максимець. Київ : Піча Ю. В., 2021. – 168 с.

Вікіпедія. Чебрець. – URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/Чебрець_повзучий.

Вікіпедія. Мята. – URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/М%27ята.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.