ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ХОЛОДНОЇ ЗАКУСКИ «МЕЗЕ З БАКЛАЖАНІВ»

Аліна Пахар, Людмила Мамченко

Анотація


Вступ. Закуски є першим етапом під час приймання їжі, особливо їм приділяють увагу в турецькій кухні. Закуски мають функцію збуджувати апетит у гостей, тому їх готують пряними, не ситними та подають невеликими порціями. Для приготування закусок турецької кухні часто використовують йогурти. «Мезе з баклажанів» саме і є поєднанням запечених баклажанів та йогурту. Ця страва є корисною завдяки наявності необхідних для нашої мікрофлори пробіотиків та клітковини.
Мета. Останнім часом дедалі більше людей приділяють увагу здоровому харчуванню, з етичних міркувань переходять на веганство та не вживають продукти тваринного походження. Також помітним є збільшення кількості людей із непереносимістю лактози. Метою цього дослідження було розширення асортименту страв для споживачів, що не вживають молочні продукти, а саме удосконалення популярної турецької закуски шляхом заміни тваринного йогурту на веганський із використанням горіхів кеш’ю [1], та дослідження впливу додавання горіхів у класичну рецептуру.


Повний текст:

PDF

Посилання


Chapter 12 – Plant-based milk products / еd.: Rajeev Bhat. – Future Foods, Academic Press, 2022. – P. 233–249.

Веган йогурт для веганського та безлактозного йогурту. – URL: https:// vivostarters.com/vegan- yogurt/

S. Ozturkoglu- Budak. Effect of dried nut fortification on functional, physicochemical, textural, and microbiological properties of yogurt / S. Ozturkoglu- Budak, C. Akal, A. Yetisemiyen // Journal of Dairy Science. – 2016. – Vol. 99, іs. 11. – P. 8511–8523.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.