СУЧАСНІ ІННОВАЦІЇ НУТРИЦІОЛОГІЇ

Наталія Петришин, Мар’яна Назар

Анотація


Відомо, що об’єктом інноваційної діяльності є нововведення, зміни, оновлення або вдосконалені технології, продукція, послуги, а також організаційно-т ехнічні рішення виробничого, адміністративного, комерційного або іншого характеру, що суттєво поліпшують структуру та якість виробництва і соціальну сферу.
Для отримання високоякісної конкурентноспроможної продукції інноваційний процес у науці нутриціологія орієнтує науковців на пошук ефективних природних джерел біологічно активних сполук, безпечних і корисних для споживача, які виявляють комплексну позитивну дію на організм.
Мета роботи полягала в дослідженні ефективності використання квітів у кулінарії.
Традиція додавання квітів у їжу існувала у Стародавній Греції, Римі та Індії понад 2 тисячі років тому. Наприклад, у Японії та Китаї вживали пелюстки хризантеми, корінь лотоса, деякі водяні лілії. В Індії та країнах Далекого Сходу поширеною їстівною рослиною був гібіскус сабдаріфа, з якого роблять чай каркаде. Основне призначення було забезпечити естетичну насолоду, надавати стравам неповторний аромат і колір [1].


Повний текст:

PDF

Посилання


Глобальні проблеми людства [Електронний ресурс]. – URL: http://ukrmap. su/uk-g11/1371.html. – Назва з екрана.

Karabulut I. Effect of α-tocopherol, β-carotene and ascorbul palmitate on oxidative stability of butter oil triacylgcerols / I. Karabulut // Food Chem. – 2019. – Т. 123, № 3. – P. 622–627.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.