ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО РОЗШИРЕННЯ АСОРТИМЕНТУ ХЛІБНИХ ВИРОБІВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Тетяна Сильчук, Анастасія Різник

Анотація


Вступ. Інновації – це кінцевий результат діяльності, у вигляді нового чи удосконаленого продукту або процесу, який наділено якісними перевагами під час використання та проєктування, виробництва, реалізації. Тож впровадження інноваційних технологій формує перспективи для розвитку сфери гостинності.
Одним із ключових та актуальних напрямків реалізації нововведень в умовах готельно-р есторанного господарства є застосування сучасних способів підвищення якості хлібних виробів, а саме використання функціональних інгредієнтів, що дають змогу регулювати структурно- механічні властивості тіста та, відповідно, якість готового хліба.
Мета. У зв’язку з цим, розширення асортименту, підвищення якості, харчової цінності хлібних виробів можуть стати ефективним способом профілактики здоров’я споживачів [1] та забезпечити розвиток інноваційного потенціалу ресторанного бізнесу.


Повний текст:

PDF

Посилання


Increasing the health benefits of bread: Assessment of the physical and sensory qualities of bread formulated using a renin inhibitory Palmaria palmata protein hydrolysate / Fitzgerald C., Gallagher E., Doran L., Auty M. et al. // Food Science and Technology. – 2014. – Vol. 56, № 2. – P. 398–405

Соловйова К. О. Розширення асортименту хлібобулочних виробів функціонального призначення – одна з основних проблем для фахівців галузі / Соловйова К. О. // Звістки Міжнародної академії аграрної освіти. – 2015. – № 23. – С. 140–144.

Грищенко А. М. Використання цукру в технології безбілкового та безглютенового хліба / Грищенко А. М., Михонік Л. А., Дробот В. І. // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів: сьогодення та перспективи : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. – Київ, 2010. – С. 17–18.

Продукт переробки вівса як альтернативна сировина в технології аглютенових хлібобулочних виробів / Різник А. О., Доценко В. Ф., Цирульнікова В. В., Тищенко О. М. // Вісник Львівського торговельно- економічного університету. Серія: Технічні науки. – 2021. – № 25. – С. 89–98.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.