ТЕХНОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРИГОТУВАННЯ ФРУКТОВИХ САЛАТІВ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ДЕПРЕСИВНИХ СТАНІВ

Тетяна Семко, Ольга Іваніщева

Анотація


Вступ. Сьогодні внаслідок агресії росії проти України значно підвищився рівень невротичності в людей. Війна змусила населення нашої держави не просто вийти із зони комфорту, а перебувати в екстремальних умовах, оскільки це стан невизначеності та небезпеки, багато обмежень у вигляді дотримання певних правил та можливості реалізації базових потреб. Щодня зростає кількість людей з невротичними станами, які страждають від депресій, тривожності, роздратованості, агресивності, страху, паніки, розгубленості, гніву тощо [2].
Корекція цих станів є надзвичайно важливою проблемою. Правильне харчування з використанням функціональних харчових продуктів є необхідним для підтримки та нормалізації психічного здоров’я сучасної людини. Оскільки фрукти є джерелом нутрієнтів, що сприяють регуляції діяльності нервової системи людини, то використання їх у салатах дає можливість максимально зберегти та підсилити їх функціональні властивості.


Повний текст:

PDF

Посилання


Василенко М. С. Інноваційні технології в готельно- ресторанному бізнесі / Василенко М. С., Жолинська Г. М. // Сучасні тенденції з розвитку готельно-р есторанного бізнесу. Якість і безпечність продуктів харчування : зб. матеріалів Всеукр. наук.-прак. інтернет-конф. (Львів, 24 квітня 2019 р.). – Львів : ЛІЕТ, 2019. – 92 с.

Данилюк І. П. Технологія салатів підвищеної харчової цінності для спортсменів / Данилюк І. П., Манчуленко Ю. // Сучасні інноваційні технології у сфері готельно-р есторанного господарства : матеріали ІІ студент. наук. інтернет-конф., 17 травня 2019 р. – Чернівці. – С. 76–80.

Харчова цінність свіжих овочів і плодів. – URL: http://um.co.ua/1/1–7/1– 74886.html.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.