ТУРИЗМ В УМОВАХ ВІЙНИ

Олег Гаврилюк

Анотація


Вступ. Світ поволі оговтується від наслідків глобальної пандемії
COVID‑19. Згідно з даними Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO), у першому кварталі 2022 р. констатується збільшення кількості міжнародних туристичних прибуттів на 182% порівняно з аналогічним періодом 2021 р. – відповідно з 41 млн. до 117 млн., що втім становить лише 61% від рівня 2019 р. Найбільший приріст продемонстрували європейський (+199%) та американський (+97%) регіони [1]. Організація публікує обнадійливі перспективи відновлення галузі у зв’язку з пом’якшенням вимог для туристів з боку дедалі більшої кількості країн. Водночас унаслідок військової агресії Російської Федерації в Україні існує імовірність порушення повільних темпів відновлення галузі на тлі складної економічної кон’юнктури та високих цін на енергію. Туристична індустрія України зазнала величезних збитків, проте не припинила функціонування: наразі відбувається її пожвавлення та трансформація, що вимагає аналізу та формулювання можливостей забезпечення подальшої позитивної динаміки.
Мета – висвітлити стан галузі, низку тенденцій та нових форм здійснення туристичних відвідин, які стали сьогоденними реаліями.


Повний текст:

PDF

Посилання


Tourism recovery gains momentum as restrictions ease and confidence returns. UNWTO. World Tourism Barometer. – URL: https://webunwto.s3.euwest-1.amazonaws.com/s3fs-public/2022–06/UNWTO_Barom22_02_May_ excerpt.pdf? VersionId=5c9Q9abJCiFcJYyU_.4zmzilL3YBzI7A (accessed: 14 September 2022).

CNN Travel. Marchetti S. This travel company wants tourists to visit Ukraine right now, Published 9th August 2022. – URL: https://edition.cnn.com/ travel/article/ukraine-t ravel-company- tourists/index.html (accessed: 14 September 2022


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.