ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ ТУРИСТИЧНИХ ДЕСТИНАЦІЙ У КОНТЕКСТІ ГАРАНТУВАННЯ БЕЗПЕКИ ТУРИЗМУ

Андрій Голод, Марія Базюк

Анотація


Туризм у глобальному вимірі є рушієм соціально-е кономічного розвитку держав та регіонів, що набуває вагомого значення і фіксується в суспільній свідомості як невід’ємний компонент сучасного способу життя. Але водночас туристична діяльність у всіх своїх формах та видах – надзвичайно сприйнятлива до загроз та викликів глобального походження або поширення. З огляду на це розвиток туристичних дестинацій, особливо в контексті міжнародного туризму, має неодмінно базуватися на гарантуванні безпеки туристів, туристичних організацій та ресурсів.
Безпеку туризму трактуємо як стан функціонування певної туристичної системи у визначений період часу, що характеризується відсутністю загроз і дає можливість забезпечити стабільний розвиток цієї системи в майбутньому [1]. Базовим суб’єктом гарантування безпеки туризму є саме дестинація – локальна туристична система.


Повний текст:

PDF

Посилання


Голод А. Безпека регіональних туристичних систем: теорія, методологія та проблеми гарантування : монографія / Андрій Голод. – Львів : ЛДУФК, 2017. – 340 с.

Голод А. П. Безпека дестинацій міжнародного туризму в умовах глобальних загроз / Голод А. П., Графська О. І., Базюк М. Б. // Причорноморські економічні студії. – 2021. – Вип. 72, ч. 2. – С. 57–62.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.