ОСНОВНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ ІНДУСТРІЇ ГОСТИННОСТІ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

Оксана Давидова, Світлана Сисоєва

Анотація


Туризм в Україні завжди був важливою галуззю для економіки. До початку повномасштабного вторгнення з боку РФ до нашої держави щорічно приїздило близько 20 мільйонів туристів. Сфера туристичних інтересів в Україні містить як активні види відпочинку та спортивного туризму, так і подорожі-е кспедиції, де об’єктом пізнання є багата археологічна та релігійна історія країни, її культура і природа. Зокрема, в Україні розміщені такі об’єкти Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, як Києво-П ечерська лавра і Софійський собор, а також історичний центр Львова [1].
Україна є однією з найкрасивіших туристичних країн, у яких поєднуються історичні та культурні пам’ятки минулого та сьогодення. Вони свідчать про давню історію українського народу. Велика частина цих пам’яток є часткою світової культурної спадщини всього людства [2].


Повний текст:

PDF

Посилання


Хомінчук В. С. Об’єкти всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО в Україні і туризм / В. С. Хомінчук, Г. Ш. Уварова // Спадщина ЮНЕСКО та туризм : тези доп. наук. конф. студ. (Київ, 7 грудня 2020 р.). – Київ : Університет «КРОК», 2020. – URL: https://conf.krok.edu.ua/UNESCO/UNESCO2020/paper/ view/333.

Растворова М. О. Стратегії територіальних громад як інструмент розвитку туризму в регіонах України (на прикладі Київської області) / М. О. Растворова // Регіональний туризм: сучасний стан та шляхи оптимізації : матеріали I Міжнар. наук.-практ. конф. (Київ, 2 квітня 2021 р.) / Університет «КРОК». – Київ : Університет «КРОК», 2021. – С. 111–113.

Смоян Е. А. Всесвітня спадщина ЮНЕСКО та туризм у період COVID-19 / Е. А. Смоян, Л. Ф. Мелько // Спадщина ЮНЕСКО та туризм : тези доп. наук. конф. студ. (Київ, 7 грудня 2020 р.). – Київ : Університет «КРОК», 2020. https://conf.krok.edu.ua/UNESCO/UNESCO2020/paper/view/353.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.