ТУРИСТИЧНА ГАЛУЗЬ УКРАЇНИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ: ПРОБЛЕМИ ТА ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ

Людмила Дробиш

Анотація


У процесах глобалізації туристичний бізнес займає особливе місце, оскільки є визначальним у формуванні національних бюджетів та економічного зростання. З огляду на це розвиток сфери туризму в Україні є одним із пріоритетних завдань української економіки.
Особливості розвитку туристичної галузі України в умовах глобалізації досліджували І. Смаль, І. Воронін, В. Зайцева, О. Корнієнко і ін. Однак науковці вказують на негативні наслідки розвитку туристичної галузі через недостатнє врахування регіональних можливостей щодо розвитку внутрішнього та міжнародного туризму. Тож питання ефективного використання туристичного потенціалу регіонів в умовах глобалізації та входження України у світовий туристичний простір є досить актуальними. Саме це зумовило вибір та актуальність теми дослідження.


Повний текст:

PDF

Посилання


Відновлення туристичних потоків: у 2021 до України приїхало понад 3 млн. [Електронний ресурс]. – URL: https://mtu.gov.ua›news (дата звернення: 19.09.2022).

«Час ікс» для українського туризму [Електронний ресурс]. – URL: https:// www.epravda.com.ua/columns/2022/01/26/681795/ (дата звернення: 19.09.2022).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.